Dámské sluneční brýle by měly být nejen atraktivní na pohled, ale i funkční

Bez UV filtru to nepůjde

Sluneční brýle se ve dvacátém století začaly vyrábět z kouřových skel, které postrádaly UV filtr. Na snížení jasu reagovaly zornice očí přirozeným rozšířením, což ovšem znamenalo větší průnik ultrafialových paprsků do oka, a jeho možné poškození. Ve skutečnosti vám tedy sluneční brýle spíše uškodily, než aby pomáhaly, a lidé, kteří žádné sluneční brýle nenosili, na tom byli paradoxně lépe.

pobyt na pláži

Dnes je situace zcela opačná, protože součástí slunečních brýlí je již standardně UV filtr, a oči jsou před slunečními paprsky chráněny za všech okolností, ať už se s brýlemi pohybujete v jakémkoli prostředí. Proto lze sluneční brýle dámské doporučit každé ženě, která pobývá na dovolené v přímořském letovisku, anebo se chystá v zimním období na lyžování za slunečného počasí třeba v Alpách. S UV filtrem tedy nemusíte mít žádné obavy ani z odrazu slunečních paprsků od zasněženého terénu.

ležící žena na louce

Praktický módní doplněk

Sluneční brýle dámské Luxbryle.cz mohou při vhodně zvoleném tvaru a velikosti obroučků podtrhnout výraz tváře natolik, že upoutají pozornost nejen u opačného pohlaví, ale zaujmou i ženy, které si uvědomí, jak to dotyčné „neskutečně sekne“. Brýle jsou totiž především plochý geometrický útvar, který s obličejem vytváří buď soulad, anebo spíše disharmonii. Velmi tedy záleží na tom, jaké brýle si vybereme podle tvaru obličeje resp. podle tvaru lebky, a vhodné je využít pro tento účel i některá doporučení výrobců či prodejců oční optiky.

Existují čtyři základní tvary obličeje – kulatý, hranatý, oválný a trojúhelníkový. Oválný obličej je považován za nejvíce symetrický a harmonický a proto také těmto lidem sluší brýle jakýchkoli tvarů. Obroučky u ostatních tvarů obličejů by se měly snažit tomuto ideálu přizpůsobit a napodobit celkovou vizáž tak, aby co nejvíce připomínala oválný tvar.